Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΕΕΜΑΠΕ 2015 - Σεμινάρια Ενηλίκων


 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής (ΕΕΜΑΠΕ) ακολουθώντας τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση και ακούγοντας τον προβληματισμό και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, διοργανώνει από τη φετινή χρονιά βιωματικά σεμινάρια. Δεδομένου ότι για την αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών απαιτείται η αγαστή συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών - σχολείου απευθύνει τα σεμινάρια αυτά σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη Μουσικοθεραπεία, την Ψυχολογία, τη δύναμη του Παραμυθιού, τη μουσική εκπαίδευση, την Τέχνη και την εκπαίδευση γενικότερα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών όλων των ηλικιών και την διερεύνηση νέων δρόμων προσέγγισης εννοιών και αισθημάτων.

Με τη συμβολή σημαντικών εμψυχωτών, με εμπειρία και συνεχή παρουσία στο τομέα τους, ευελπιστούμε στη διεύρυνση των οριζόντων των συμμετεχόντων (μικρών και μεγάλων) και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων τους.

Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο στηρίζει τις ιδέες της Ένωσης και την ενισχύει στην υλοποίησή τους.

Τα βιωματικά σεμινάρια απευθύνονται σε όλους: εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, γονείς, βρέφη, παιδιά.

 

Για την ΕΕΜΑΠΕ
Ελισσάβετ Περακάκη
Θάλεια Καλλιαντά

 

Online αίτηση συμμετοχής

Αίτηση συμμετοχής σε μορφή word

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993)

ΝΕΟ! Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθηθούν και εξ' αποστάσεως μέσα από την πλατφόρμα e-learning του ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993 (ώρες επικοινωνίας: 10:00π.μ. – 3:00μ.μ.) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , http://www.primarymusic.gr , facebook: Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης http://oead.edu.gr ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΕΜΑΠΕ)
Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός Λογαριασμού: Απλός: 6053-040031-004, IBAN: GR1701710530006053040031004
Αιτιολογία Κατάθεσης:
ΕΠ.ΣΕ_ΕΠΩΝΥΜΟ/ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΜΨΥΧΩΤΗ

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ: 15:30 – 19:30

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ:
ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ

Εμψυχώτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, MA, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια, GIM

Μουσικοθεραπεία.jpg

Στόχος του θεωρητικού σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικοθεραπείας, τη χρησιμότητα της, το ρόλο της και τις εφαρμογές της σε διάφορα θεραπευτικά, κλινικά και παιδαγωγικά πλαίσια. Απευθύνεται σε παιδαγωγούς, επαγγελματίες υγείας, μουσικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές και σε όλους όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για τη μουσικοθεραπεία.

Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ευαγγελία Παπανικολάου είναι Μουσικοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια μουσικοθεραπείας “Guided Imagery & Music”(GIM), επιστημονική υπεύθυνη της «Sonora-Διεπιστημονικής Εταιρείας Μουσικοθεραπείας και Έρευνας». Διδάσκει μουσικοθεραπεία στο Ελληνο-Αμερικανικό Κολλέγιο (Hellenic American College-Hellenic American University), και εκπαιδεύει επίσης ένα μεγάλο αριθμό επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη μουσικοθεραπεία GIM σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ολλανδία και Μ. Βρετανία, μέσω του IMAGEing-European GIM Trainings. Έχει 15ετή κλινική εμπειρία σε πλαίσια της ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής. Στο παρόν, είναι επιστημονική συνεργάτης της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κλινική συνεργάτης του ΚΕΦΙ (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων & Ιατρών Αθηνών) .

Η Ευαγγελία Παπανικολάου έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη της Μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα και η συνεχής πολύπλευρη δραστηριότητα της συμβάλλει στη σύλληψη σημαντικού αριθμού δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής στο ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό “Approaches” της ΕΕΜΑΠΕ, μέλος και ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ), εκπρόσωπος της Ελλάδας στo European Music Therapy Confederation και μέλος του Association for Music and Imagery (USA).

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ: 15:00 – 19:00

«Οι λέξεις που τραγουδάνε!» - Ένα αφηγηματικό εργαστήρι για το πώς μπορούμε να ψάξουμε τη μαγεία των παραμυθιών

Εμψυχώτρια: Σάσα Βούλγαρη, Αφηγήτρια Παραμυθιών, Ψυχοπαιδαγωγός

Πώς λέγονται τα παραμύθια; Και λέγονται με τον ίδιο τρόπο ακόμα κι όταν μεταξύ τους διαφέρουν τόοοοσο πολύ; Πώς γίνονται πιο «νόστιμα»... πιο εντυπωσιακά;

Και τι κάνει ο αφηγητής με το σώμα, τη φωνή του, τις εκφράσεις του προσώπου του, όλους αυτούς που τον ακούν και τον κοιτάνε... την καρέκλα του, τα ρούχα του....

Αχ! Και τόσες άλλες απορίες!

Ένα μικρό εργαστήρι που θα προσπαθήσει να απαντήσει με λιτό τρόπο σε βασικά ερωτήματα για την Τέχνη της Προφορικής Αφήγησης. Δεν θα είναι δύσκολο: θα το κάνουμε παίζοντας!!!

Αλλά θα πρέπει να έχετε όρεξη να παίξετε λίγο με τη φωνή σας, να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο να πειραματιστεί, να χαρεί... να δώσει και να πάρει ιδέες για το απίστευτο μαγικό ταξίδι των Παραμυθιών!

Ευπρόσδεκτο:

 • Εάν φέρετε κάποιο μουσικό όργανο έστω κι αν είναι μικρό, έστω κι αν είναι απλό!
 • Εάν φοράτε άνετα ρούχα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη είναι Ψυχοπαιδαγωγός με ειδίκευση σε εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας. Σχεδίασε και συμμετείχε σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 1993 ανήκει στους πρωτεργάτες της επαγγελματικής νεο – αφήγησης με σταθερές συνεργασίες σε Μουσεία, Βιβλιοθήκες και άλλους Πολιτιστικούς χώρους. Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συντονίζει σεμινάρια για την Τέχνη της Αφήγησης και δημιουργεί διαθεματικά προγράμμματα για ενήλικο και παιδικό κοινό με παραδοσιακές ή και επώνυμες ιστορίες. Διδάσκει την Τέχνη της Αφήγησης από το 1995 ενώ ο αφηγηματικός της τρόπος έχει επηρεάσει σημαντικά τις νεότερες γενιές αφηγητών.

 • Από το 2014 είναι υποψήφια της SCBWI – Greece ως storyteller για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, η πρώτη φορά που επαγγελματίας αφηγητής αντιπροσωπεύει την Ελλάδα.
 • Τα Χριστούγεννα του 2014 έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε με την Παιδική Χορωδία, «Το Παραμύθι των Χριστουγέννων» με ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ: 15:30 – 19:30

«Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» - Με αφορμή τη Σχολική Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Εμψυχώτρια: Μάτα Μάρρα, Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Δημιουργικής Κίνησης & Σύγχρονου Χορού

Το σεμινάριο αυτό μπορεί να αποτελέσει υλικό για μια σχολική παράσταση με θέμα την ελευθερία. Λόγω της ημερομηνίας πραγματοποίησής του οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν ιδέες για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο.

Τι σημαίνει να έχουμε ελευθερία;
Αν την χάσουμε πώς την ξανά-αποκτούμε;

Μέσα από κινητικούς αυτοσχεδιασμούς θα ερευνήσουμε τα θέματα αυτών των ερωτήσεων, θα εμβαθύνουμε πάνω στην έννοια της ελευθερίας και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις δικές μας απαντήσεις.

Η νοητική, θεατρική,κινητική επεξεργασία θα περιλαμβάνει:

 • Ζέσταμα σώματος-προετοιμασία για τις δραστηριότητες,ασκήσεις σε ζευγάρια.
 • Ποιήματα με θέμα την ελευθερία.
 • Τα εμπόδια στον δρόμο για την ελευθερία.
 • Σκηνές από ένα ιστορικό γεγονός και δημιουργία παρέλασης σε ανάμνηση του περιστατικού αυτού.
 • "Σκηνές" που δημιουργούνται βασισμένες στις τεχνικές της ιδεοθύελλας και του εκπαιδευτικού δράματος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μάτα Μάρρα γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Δ. Γρηγοριάδου, όπου και αποφοίτησε. Παρακολούθησε σεμινάρια χορού και χοροθεάτρου σε Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία. Σπούδασε κλασσικό ινδικό χορό με την Λήδα Shantala και τον Rajib Saha. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων κουκλοθέατρου από το Θέατρο της Κούκλας. Χόρεψε με τις ομάδες: "Seresta", "Iώ", "Χορευτές", "Εννιάμορφο", "Χρυσέα Φόρμινξ", " Ήρως Άγγελος", Χοροθέατρο Λήδα Shantala", "Ιntra Venus", "Ανάσα", " Namaste" κ. ά. Συνεργάστηκε με τους θιάσους "Θέατρο της κούκλας" " Θέατρο κάτω από τη γέφυρα", "Θίασος 81", "Προσωπείο" κ.ά . Σαν δασκάλα δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, έχει συνεργαστεί με νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, σχολές χορού, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Μουσείο Γουλανδρή, εργαστήρια Θεάτρου Πόρτα, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Νέων κ.ά.

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ: 15:30 – 19:30

Εισαγωγικό σεμινάριο για το λαϊκό παραμύθι και ειδικότερα το μαγικό παραμύθι, την αφήγηση και τη συμβολική του προσέγγιση

Εμψυχώτρια: Λίλη Λαμπρέλλη, Αφηγήτρια Παραμυθιών

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν τα θέματα:

 • Τι είναι παραμύθι;
 • Σε ποιους απευθύνεται;
 • Ποια σχέση έχει το μαγικό παραμύθι με την αυτονομία, τη γνώση του εαυτού και τελικά τη μετάβαση στην ουσιαστική ενηλικίωση;
 • Ποιο κόστος καταβάλλει ο ήρωας (ή η ηρωίδα) "για να μεγαλώσει";
 • Ποιο είναι το νόημα της μοναχικής πορείας του ήρωα ή της ηρωίδας, της δοκιμασίας, του πένθους, του εύθετου χρόνου;
 • Ποια είναι η ουσία των μαγικών παραμυθιών και με ποιον τρόπο καλούμαστε να τα αφηγηθούμε;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Με ρίζες στη Μυτιλήνη και τη Μικρασία, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά. Μετανάστρια κατ’ εξακολούθηση, ζει στις Βρυξέλλες εδώ και δυο δεκαετίες. Από το 1998 αφηγείται παραμύθια προφορικής παράδοσης. Στο δρόμο των παραμυθιών συνάντησε την ανθρωπολόγο Nicole Belmont και πολλούς παραμυθάδες: τον Αφρικανό Maurice Boyasse, τον Άραβα Hamadi, το Βέλγο Stephane van Hoecke, το Γάλλο Michel Hindenoch κι άλλους κι άλλους… Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής ένωσης αφηγητών «Passeurs d΄ Histoires», και μέλος του «Μaison du Conte de Bruxelles». Όμως δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud, και χάρη σ’ αυτόν νιώθει ότι ανήκει στην ευγενική γενιά των σαλτιμπάγκων. Έχει γράψει τα «Λόγος Εύθραυστος κι Αθάνατος», «Το κρυμμένο Νερό», «Αχ Σοκολάτα…», «Τα παραμύθια της Μουσικής – Πώς ήρθε στον κόσμο το πρώτο πνευστό, το πρώτο κρουστό, το πρώτο έγχορδο», το e-book «Η γυναίκα με τα χέρια από φως – επτά παραμύθια σχέσης από την προφορική παράδοση» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ κ.ά. Πραγματοποιεί αφηγήσεις και σεμινάρια αφήγησης παραμυθιών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ: 15:00 – 18:15

«Ο Θησαυρός των Μάγια και το χαμένο δαχτυλίδι» - Ένα διαδραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

Εμψυχώτρια: Ειρήνη Τζούμα, Νηπιαγωγός - Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στη βρεφική έως πρώτη σχολική ηλικία στο σύστημα Κίντερ Μιούζικ Η.Π.Α.- Διπλωματούχος πιάνου Εθνικού Ωδείου

Το σεμινάριο απευθύνεται, σε νηπιαγωγούς, μουσικοπαιδαγωγούς, δασκάλους πρώτων τάξεων του Δημοτικού, φοιτητές μουσικών και παιδαγωγικών τμημάτων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ρατσισμού μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διαδραστικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στην τάξη. Θα δούμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιστορία, να στήσουμε το παιχνίδι και πώς μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες δραστηριότητες. Το σεμινάριο βασίζεται στο μουσικό παιχνιδοβιβλίο της Ειρήνης Τζούμα «Σίντο… περιπέτεια στη Μουσικοχώρα», εκδ. ΕΝ ΠΛΩ. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εφαρμογή του εργαστηρίου σε παιδιά στο τέλος του σεμιναρίου (5: 00μ.μ. – 6:15μ.μ.).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αριστούχος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών «Τμήμα Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία» και διπλωματούχος απόφοιτος της Σχολής Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών ( Άριστα Παμψηφεί, 2001). Είχε τον πρωταρχικό ρόλο στην ιδέα, δημιουργία και προώθηση πρότυπου παιδαγωγικού υλικού για το νηπιαγωγείο με τίτλο: «ο Ανεμελούλης ταξιδεύει», το οποίο σε μορφή c.d.rom και τίτλο: «Ταξίδι και πάω πάω» έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας (1997). Εργάζεται από το 1999 ως Νηπιαγωγός στη Σχολή Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ. Η αγάπη της για τα παιδιά και τη μουσική την οδήγησαν στη δημιουργία μιας πρότυπης μεθόδου μουσικής προπαιδείας με τίτλο: « Σίντο το πάντα», κομμάτι της οποίας εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο Κλασσικό Ωδείο και σε άλλους χώρους από το 1995. Το Μάιο του 2011 κυκλοφόρησε το μουσικό παιχνιδοβιβλίο της: Σίντο – Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα (εκδ. Εν Πλω). Ως πρόγραμμα επιλέχθηκε από διεθνή επιτροπή και παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της ISΜΕ για τη μουσική εκπαίδευση (Θεσσαλονίκη, ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 ). Από το Σεπτέμβριο του 2012 συμμετέχει στην ίδρυση και διοίκηση του Νεοκλασσικού Ωδείου, όπου εφαρμόζει όλους τους κύκλους του προγράμματος μουσικής προπαιδείας «Σίντο το πάντα».To 2013-2014 εντάσσεται σε εκπαιδευτικό της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Παίδων Αγ. Σοφία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αnna Freud Center του Λονδίνου και συμμετέχει ως βοηθός στις Ομάδες Γονέων-Νηπίων (Τοddler groups).

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ: 16:00 – 19:00

«Κάθε Λαμπρή και Πασχαλιά που ο θάνατος πεθαίνει…»

Εμψυχώτρια: Ελένη Τσούτσια - Λουλάκη, Μουσικοπαιδαγωγός

Τώρα που το Πάσχα πλησιάζει, όλες οι δραστηριότητες εντείνονται γύρω του. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν και οργανώνουμε ότι θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες στο σχολείο : ιδέες, αφηγήσεις, έθιμα, τραγούδια και κατασκευές για την πιο λαμπρή γιορτή της χρονιάς.

Κάλαντα Λαζάρου σε πολλές εκδοχές, κουλουράκια και Λαζαράκια, βάγια, τραγούδια κι έθιμα της Μ. Εβδομάδας, αβγά ξομπλωτά και κεντημένα, κούνιες και χοροί της ανάστασης.Γιατί το ελληνικό Πάσχα, έχει δικό του χρώμα, είναι γιομάτο πασχαλιές, βιολέτες, παπαρούνες και μαργαρίτες και μοσχοβολάει ασβεστωμένες αυλές. Οι φούρνοι στα σπίτια μας μυρίζουν κουλουράκια και τσουρέκια, καλτσουνάκια και ζαχαρωτά. Τα τραγούδια μας κλαίνε, θρηνούν τη μια μέρα μα την άλλη γιορτάζουν ξέφρενα την ανάσταση. Τα παιδιά μας φοράνε καινούρια παπούτσια και περπατάνε καμαρωτά στα σοκάκια, κρατώντας περήφανα τη λαμπάδα της νονάς. Όσο για το βράδυ της Ανάστασης, το βροντοφωνάζουμε με βαρελότα και ρουκέτες, πετάμε αερόστατα ψηλά, σπάμε τους μπότηδες, ανάβουμε φωτιές και δεν υπάρχει κανείς που δεν θα καταλάβει πως τούτο το βράδυ, είναι το βράδυ της Ανάστασης! Φιλιόμαστε κι αγκαλιαζόμαστε, μαζευόμαστε οι οικογένειες, οι φίλοι, οι ξενιτεμένοι, τσουγκρίζουμε κεντημένα, κόκκινα αβγά. Και χορεύουμε στις πλατείες, στους αγρούς ή στις αυλές, λεβέντικα αλλά και τρυφερά, γιατί οι νέοι μας στις κούνιες γιορτάζουν την άνοιξη και την αγάπη.

Γιατί πάνω από όλα, το ελληνικό Πάσχα, είναι αγάπη!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Τσούτσια - Λουλάκη είναι μουσικοπαιδαγωγός. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά (Εθνικό Ωδείο), καλαμένια φλογέρα (Ελληνική Συντεχνία Φλογέρας) και φλάουτο με ράμφος (Ωδείο Kodály). Παρακολούθησε για δύο χρόνια Μουσικοκινητική Αγωγή Ορφ (Σχολή Μωραΐτη). Σπούδασε στο τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Διεύθυνση Χορωδίας και στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály (Ωδείο Kodály). Σπούδασε επίσης δημοσιογραφία και θέατρο. Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια σαν εισηγήτρια με ερευνητικό ενδιαφέρον το λαϊκό πολιτισμό και τη διδασκαλία του μέσω της μουσικής. Ανήκει στη συγγραφική ομάδα του νέου διδακτικού πακέτου μουσικής, για την Α΄ και Β΄ δημοτικού (ΟΕΔΒ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Το βιβλίο της «Παίζω μουσική», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νικολαΐδη, ενώ το «Παιχνιδιάτορες και λαλητάδες» (Ε. Τσούτσια-Λουλάκη, Μ. Αργυρίου) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά για τις Πασχαλινές κατασκευές)

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ημερομηνία:
1 Φεβρουρίου - 31 Μαΐου 2015
Χώρος Διεξαγωγής:
Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα
ΦΟΡΕΑΣ:
ΕΕΜΑΠΕ - ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.