«Κάθε Λαμπρή και Πασχαλιά που ο θάνατος πεθαίνει…» Σεμινάριο 2015

Τώρα που το Πάσχα πλησιάζει, όλες οι δραστηριότητες εντείνονται γύρω του. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν και οργανώνουμε ό, τι θα μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες στο σχολείο : ιδέες, αφηγήσεις, έθιμα, τραγούδια και κατασκευές για την πιο λαμπρή γιορτή της χρονιάς.

Κάλαντα Λαζάρου σε πολλές εκδοχές, κουλουράκια και Λαζαράκια, βάγια, τραγούδια κι έθιμα της Μ. Εβδομάδας, αβγά ξομπλωτά και κεντημένα, κούνιες και χοροί της ανάστασης: το ελληνικό Πάσχα, έχει δικό του χρώμα, είναι γιομάτο πασχαλιές, βιολέτες, παπαρούνες και μαργαρίτες και μοσχοβολάει ασβεστωμένες αυλές.

Οι φούρνοι στα σπίτια μας μυρίζουν κουλουράκια και τσουρέκια, καλτσουνάκια και ζαχαρωτά. Τα τραγούδια μας κλαίνε, θρηνούν τη μια μέρα μα την άλλη γιορτάζουν ξέφρενα την ανάσταση. Τα παιδιά μας φοράνε καινούρια παπούτσια και περπατάνε καμαρωτά στα σοκάκια, κρατώντας περήφανα τη λαμπάδα της νονάς.

Όσο για το βράδυ της Ανάστασης, το βροντοφωνάζουμε με βαρελότα και ρουκέτες, πετάμε αερόστατα ψηλά, σπάμε τους μπότηδες, ανάβουμε φωτιές και δεν υπάρχει κανείς που δεν θα καταλάβει πως τούτο το βράδυ, είναι το βράδυ της Ανάστασης! Φιλιόμαστε κι αγκαλιαζόμαστε, μαζευόμαστε οι οικογένειες, οι φίλοι, οι ξενιτεμένοι, τσουγκρίζουμε κεντημένα, κόκκινα αβγά. Και χορεύουμε στις πλατείες, στους αγρούς ή στις αυλές, λεβέντικα αλλά και τρυφερά, γιατί οι νέοι μας στις κούνιες γιορτάζουν την άνοιξη και την αγάπη. Γιατί πάνω από όλα, το ελληνικό Πάσχα είναι αγάπη!

Εμψυχώτρια: Ελένη Τσούτσια - Λουλάκη, Μουσικοπαιδαγωγός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Τσούτσια - Λουλάκη είναι μουσικοπαιδαγωγός. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά (Εθνικό Ωδείο), καλαμένια φλογέρα (Ελληνική Συντεχνία Φλογέρας) και φλάουτο με ράμφος (Ωδείο Kodály). Παρακολούθησε για δύο χρόνια Μουσικοκινητική Αγωγή Ορφ (Σχολή Μωραΐτη). Σπούδασε στο τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Διεύθυνση Χορωδίας και στο Μουσικοπαιδαγωγικό Σύστημα Kodály (Ωδείο Kodály). Σπούδασε επίσης δημοσιογραφία και θέατρο.

Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια σαν εισηγήτρια με ερευνητικό ενδιαφέρον το λαϊκό πολιτισμό και τη διδασκαλία του μέσω της μουσικής. Ανήκει στη συγγραφική ομάδα του νέου διδακτικού πακέτου μουσικής, για την Α΄ και Β΄ δημοτικού (ΟΕΔΒ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Το βιβλίο της «Παίζω μουσική», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νικολαΐδη, ενώ το «Παιχνιδιάτορες και λαλητάδες» (Ε. Τσούτσια-Λουλάκη, Μ. Αργυρίου) από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Ημερομηνία σεμιναρίου: Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρα 15:00 – 19:00

Ημερομηνία Λήξης Συμμετοχών: Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κόστος Συμμετοχής: 25 ευρώ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Τηλ.: 210 3312 992 /210 3312 993 (ώρες επικοινωνίας: 10:00π.μ. – 3:00μ.μ.)

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ (Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα 17671, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), webiste: http://oead.edu.gr

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΕΜΑΠΕ) 

Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 

Αριθμός Λογαριασμού: Απλός: 6053-040031-004, IBAN: GR1701710530006053040031004 

Αιτιολογία Κατάθεσης: ΕΠ.ΣΕ_ΕΠΩΝΥΜΟ/ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΜΨΥΧΩΤΗ

Συμπληρώστε την Online αίτηση συμμετοχής

 

 

Ημερομηνία:
21 Μαρτίου 2015
Χώρος Διεξαγωγής:
Λαγουμιτζή 24, Καλλιθέα
ΦΟΡΕΑΣ:
ΕΕΜΑΠΕ - ΚδΒΜ2 ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.