3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ "Φωνητική Τεχνική και Διεύθυνση Χορωδίας"

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕΜΑΠΕ
(ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, πιστή στις καταστατικές της αρχές, με μέλημά της την έμπρακτη βοήθεια στις Ελληνικές χορωδίες και στους νέους μουσικούς αλλά και στους μαέστρους  που ασχολούνται με την Ελληνική χορωδία, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 1ου & 2ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου στον Βόλο το 2007 και στη Θεσσαλονίκη το 2008 αντίστοιχα, προχωρά στη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ωδείο.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί  στην Αθήνα από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016  έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016  και θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες του Ελληνικού Ωδείου στο Μαρούσι  (Λεωφόρος Κηφισίας & Πεντέλης 2).

Εισηγητές του Σεμιναρίου είναι ο Μίλτος Λογιάδης διακεκριμένος Αρχιμουσικός, Διευθυντής Ορχήστρας και Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Καταξιωμένη Σολίστ,  Καθηγήτρια Μονωδίας με πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. 

Το Θέμα του Σεμιναρίου είναι:    
Φωνητική Τεχνική και Διεύθυνση Χορωδίας

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει επίσης υποδειγματική διδασκαλία και συναυλία.
Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Διπλώματα Συμμετοχής.  

Ποσό συμμετοχής

 • Το ποσό για ενεργό συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι 60 Eυρώ.
 • Ειδική τιμή για ενεργό συμμετοχή σπουδαστών Ωδείων και φοιτητών 40 Ευρώ με την επίδειξη της σπουδαστικής, φοιτητικής ταυτότητας.
 • Για Ακροατές του Σεμιναρίου 35 Ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά συμμετοχής περιλαμβάνονται :

 • Το υλικό του Σεμιναρίου (folder, μπλοκ, στυλό, κείμενα των εισηγήσεων, παρτιτούρες, φυλλάδια, καθώς και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου)
 • Τα coffee breaks στα διαλείμματα των εργασιών του Σεμιναρίου

Στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνεται η διαμονή και η διατροφή.
Παρακαλείσθε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας,  καθώς και τον αριθμό των ατόμων από τον φορέα σας που θα συμμετέχουν στο Σεμινάριο και τα πλήρη στοιχεία του κάθε συμμετέχοντος.  

Λήξη υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με πρόσθετη προτεραιότητα στους ενεργά συμμετέχοντες. Οι παρτιτούρες των έργων του σεμιναρίου θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους μετά την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής τους και την πληρωμή της προκαταβολής.

Ποσό προκαταβολής για κάθε συμμετέχοντα: 20 Ευρώ.

Η πληρωμή της προκαταβολής για το ποσό συμμετοχής στο Σεμινάριο γίνεται  μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό   5084-061286-290 (IBAN GR1701720840005084061286290).
Δικαιούχος είναι ο κ. Δημητρόπουλος Αλέξανδρος Σπυρίδων (ταμίας της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών).
Η Αποπληρωμή του ποσού συμμετοχής θα γίνεται στην Γραμματεία κατά την έναρξη του Σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Στέγη Ελληνικών Χορωδιών
website : www.stegi-chorus.gr,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
210-6375420, 6981-386802, 6936-773337, 6945-159679

Ελληνικό Ωδείο
website: http://www.hcma.gr,
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    
Λεωφόρος Κηφισίας & Πεντέλης 2 Μαρούσι, 210-6140030

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Έναρξη

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

 • 17:00 - 21:00, Κινησιολογία Διεύθυνσης Χορωδίας (Φιγούρες διεύθυνσης – Στάση προετοιμασίας – Τονοδότηση – Προεισόδια κίνηση – Κύρια διεύθυνση – Κλείσιμο – Εναλλαγές ρυθμών - Η διεύθυνση του Staccato και του LegatoH χρήση του καρπού, του πήχεως του βραχίονα και του ώμου – Το βλέμμα και η έκφραση του Μαέστρου και η συμμετοχή της κεφαλής στη διεύθυνση κ.λ.π.), Μίλτος Λογιάδης.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

 • 10:00 - 12:00, Προετοιμασία και οργάνωση του Μαέστρου και οργάνωση της πρόβας, Μίλτος Λογιάδης.
 • 12:00 - 14:00,  Φωνητική Τεχνική (Η ανατομία της φωνής – Μέσα φωνητικής ενεργοποίησης – Τεχνική της αναπνοής – Είδη αναπνοής – Ο ρόλος του διαφράγματος – Άρθρωση, Ορθοφωνία  - Απόδοση φωνηέντων και συμφώνων για ομοιογενή ήχο – Μεταφώνηση – Προφορά ξενόγλωσσων έργων κ.λ.π.),
  Χριστίνα Γιαννακοπούλου.
 • 17:00 - 19:00, Φωνητική και Κινησιολογική Διδασκαλία  - Φωνητικές ασκήσεις Ζέσταμα φωνών - Πρόβα των προς Διεύθυνση Έργων, Χριστίνα Γιαννακοπούλου &  Μίλτος Λογιάδης.
 • 21:00, Εκδήλωση

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

 • 10:00 - 14:00, Διεύθυνση των προτεινομένων έργων από τους ενεργά συμμετέχοντες, Μίλτος Λογιάδης.

ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ – ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο κάθε ενδιαφερόμενος παρακαλείται να συμπληρώσει την Δήλωση Συμμετοχής και να την στείλει στην Στέγη Ελληνικών Χορωδιών με φαξ στο 210-6196801 η με e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στην διεύθυνση μαζί με την κατάθεση της προκαταβολής των 20 Ευρώ για την κατοχύρωση θέσης στο Σεμινάριο.

Υπεύθυνοι Οργάνωσης Σεμιναρίου Στέγης Ελληνικών Χορωδιών :
Νίκος Καριώτης, Θωμάς Λουζιώτης, Γιώργος Γεωργόπουλος

 

 

 

Ημερομηνία:
25-27 Νοεμβρίου 2016
Χώρος Διεξαγωγής:
Ελληνικό Ωδείο, Λεωφόρος Κηφισίας & Πεντέλης 2, Μαρούσι
ΦΟΡΕΑΣ:
Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, Ελληνικό Ωδείο, ΕΕΜΑΠΕ

Γίνε κι εσύ συνεργαζόμενος φορέας της ΕΕΜΑΠΕΈγκριτοι ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί μας με σκοπό την αναβάθμιση της Παιδείας και της Μουσικής Εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.